Ana içeriğe atla

MUHAMMED

KUREYŞLİ MUHAMMED Mİ? HAZRETİ MUHAMMED SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM'İ?
RESULE İTAAT Mİ ? MUHAMMED’E İTAAT Mİ?



Ali İmran Suresi 144
‘’Muhammed yalnızca bir ELÇİdir.’’
Elçi kimdir? Elçi kendisinin olmayan mesajı ‘’Kendisinden bir şey katmadan ‘’taşıyan kişidir, kendisi namına değil, göndericisi (Allah) namına konuşmaktadır.Elçi kendini gönderenin kendisine bildirdikleri dışında kalan hiçbirşeyi tebliğ edemez.
HAKKA 44-45-46
Eğer o elçi Bizim adımıza birtakım sözler uydursaydı, Muhakkak onun sağ elini (bütün güç ve kudretini) çekip alıverirdik. Sonra onun can damarını elbette keserdik.
Elçi kendisine gelen taleplere göre değil vahye göre hareket eder…………….
Araf Suresi 203
Onlara bir ayet getirmediğin zaman, “Şuradan buradan derleseydin ya” derler. De ki: “Ben sadece Rabbim’den bana vahiy edilene uyuyorum. Bu, Rabbiniz’den olan kavrama yeteneğidir, iman edecek bir toplum için doğruya iletilme ve rahmettir.”
Elçi’de herkes gibi sadece vahye uymakla yükümlüdür…………………
AHKÂF - 9
De ki: "Ben, resuller/elçiler içinden bir türedi/Farklı değilim! Bana ve size ne yapılacağını da bilmiyorum. BANA VAHY EDİLENDEN BAŞKASINA UYMAM! Ve ben, açıkça uyaran bir elçiden başkası da değilim.
Elçi sadece vahy ile uyarır………………………….
Enbiya Suresi 45
De ki: Ben sizi yalnızca vahiy ile uyarıp korkutuyorum.
Maide Suresi 67
Ey elçi! Rabbin’den sana indirileni tebliğ et. Eğer yapmayacak olursan elçiliğini tebliğ etmemiş olursun.
VE ELÇİ HÜKÜM KOYAMAZ VAHY’DE BULUNMAYAN BİR ŞEYİ UYGULAYAMAZ……………….
KEFH 26
Ve O, hükmüne hiç kimseyi ortak etmez
Enam Suresi 114
‘’Allah size kitabı detaylandırılmış bir halde indirmişken Allah’ın dışında bir hüküm koyucu mu arayayım?’’
Elçi,insandır ve Kuran’ında bildirdiği gibi vahyden önce İman sahibi değildir…………………….
Duha Suresi 7
Seni sapmış bulup da doğru yola iletmedi mi?
Şura Suresi 52
İşte böylece sana da emrimizden bir ruh vahyettik. Sen kitap nedir, iman nedir bilmezdin.
İman edenlerden talep edilen ‘’Muhammed’e indirilene ‘’uymaları ve iman etmeleridir..Muhammedin kendisine değil,
Muhammed Suresi 2
İman edip, salih işler yapanlar ve’’ Muhammed’e indirilene -ki, O Rableri’nden bir gerçektir- iman edenlerin’’ kötülüklerini örtüp bağışlamış, durumlarını düzeltmiştir
Çünkü Muhammed kendisinin de ifade ettiği gibi insandır ve hata yapabilmektedir.
KEFH 110
De ki:-Ben de ancak sizin gibi bir İNSANIM/BEŞERİM! Bana ilahınızın sadece tek ilah olduğu vahyediliyor. Kim Rabbine kavuşmayı umuyorsa, salih amel işlesin ve RABBİNE KULLUKTA HİÇ KİMSEYİ ONA ORTAK KOŞMASIN….
TEVBE 43
‘ALLAH SENİ AFFETSİN, doğru söyleyenler sana açıkça belli oluncaya ve yalancıları da öğreninceye kadar NİYE ONLARA BEKLEMEDEN İZİN VERDİN?
Elçiye itaat geçen ayetlerde ifade edildiği gibi ‘’İTAAT’’ edilmesi istenen kişi Kureyşli Muhammed değildir,Muhammedin makamıdır,yaptığı iştir,gerçekleştirdiği TEBLİĞ dir. Kuran’da hiçbir yerde “Allah’a ve Muhammed’e itaat edin” diye bir ifade bulunmaz. Muhammed’e, ancak elçilik vazifesinden dolayı itaat edilmesi gerektiğini hatırlatmaktadır. “Muhammed” isminin geçtiği tüm ayetlerde (biri hariç) elçiliğinin vurgulanması, tek istisna ayette ise “Muhammed’e indirilene (Kuran’a) uyulması gerektiği”nin söylenmesi, tüm yanlış anlamalara kapıları kapatmıştır.
“Muhammed Suresi 33: Ey iman edenler!((Allah’a itaat edin; resule de itaat edin! ))Amellerinizi işe yaramaz hale getirmeyin.”
“Fetih Suresi 17 : Köre zorlama yoktur, topala zorlama yoktur, hastaya da zorlama yoktur. Kim(( Allah’a ve resulüne itaat ederse)), Allah onu altından ırmaklar akan cennetlere koyar. Kim de yüz çevirirse, Allah onu acıklı bir azapla cezalandırır.”
“Teğabün Suresi 12 : ((Allah’a itaat edin, resule de itaat edin)) Eğer yüz çevirirseniz resulümüze düşen, apaçık bir tebliğden başkası değildir.”
“Ali İran Suresi 32 : Şunu da söyle: “((Allah’a ve resule itaat edin)).” Eğer yüz çevirirlerse, Allah küfre sapanları sevmez.”
“Ali İmran Suresi 132 : ((Allah’a ve resule itaat edin)) ki, merhamet görebilesiniz.”
“Nisa Suresi 13 : Bunlar, Allah’ın sınırlarıdır. Kim ((Allah’a ve elçisine itaat ederse)), onu altından ırmaklar akan, içinde ebedi kalacakları cennetlere sokar. İşte büyük kurtuluş ve mutluluk budur.”
“Nisa Suresi 69 : ((Allah’a ve resule itaat eden)) kişilere gelince, bunlar, Allah’ın kendilerine nimet verdikleriyle beraberdirler. Peygamberlerle, hak dostlarıyla, şehitlerle, hayır ve barışı sevenlerle. Ne güzel dosttur bunlar!”
“Nisa Suresi 80 (( Resule itaat eden Allah’a itaat etmiş olur)) Yan çizen çizsin, biz seni onlar üzerine bekçi göndermedik.”
“Maide Suresi 92 : ((Allah’a itaat edin, resule itaat edin)) sakının. Eğer yüz çevirirseniz şunu bilin: Bizim resulümüze düşen sadece apaçık bir tebliğdir.”
Bugün kaynağı ,Göğe çıkarak Allah ile konuşmuş,ayı ikiye bölmüş en ufağı dokuz yaşında birçok kadınla evlenmiş,mücize üzerine mucize gösteren,ölülerle konuşan dilediğini cehenneme dilediğini cennete gönderen ,kainatın efendisi Hazreti muhammed sallallahu aleyhi ve sellem olan ‘’bir ‘’sözde İSLAM dini yaratılmıştır.Yaşadığı dönemde kendi çıkarlarına uygun bir dini Resul Muhammed’e ‘’tebliğ ettiremeyenler’’ ölümünün ardından bunun için büyük çaba harcamışlardır..
İsra Suresi 73
Onlar neredeyse sana vahyettiğimizden başkasını bize karşı uydurman için seni fitneye düşüreceklerdi.
Araf Suresi 203
Onlara bir ayet getirmediğin zaman, “Şuradan buradan derleseydin ya” derler
Kuran’ın hükümlerini kabul edemeyenler Başka bir KURAN yaratmak için büyük mücadeleler vermişlerdir.
Yunus Suresi 15
‘’Onlara ayetlerimiz apaçık belgeler olarak okunduğunda bizimle karşılaşmayı ummayanlar derler ki: “Bundan başka bir Kuran getir veya bunu değiştir.” De ki: “Benim onu kendiliğimden değiştirmem asla mümkün değildir. Ben sadece bana vahyedilene uyuyorum. Eğer Rabbim’e isyan edersem büyük günün azabından korkarım.”
Belki başka bir Kuran yaratamışlardır ama Resul adına uydurdukları yüzbinlerce söz/hadis ile kendilerine çıkarlarına uygun ve Allah’ın vahyinden uzak ‘’UYDURMA BİR İSLAM’’ Yaratmışlardır.
Bu UYDURMA DİNİN temeli UYDURMA NAMAZ’dır.Kuran’da vahyde olmayan NAMAZ ,Resule iftira edilerek onun ‘’Ben bana indirilenden başkasına uymam’’ sözüne rağmen İslamın özü sayılmıştır.Hayvanlar Peygamber böyle yapıyordu diyerek sokaklarda boğazlanmaktadır.Çocuk yaşta kızlar ama peygamber efendimiz de böyle yapmıştı diyerek evlendirilmektedir.Din adına yapılan tüm sapıklık ,azgınlık işlenen cinayet için kaynak bulunmuştur PEYGAMBERİN SÜNNETİ VE SAYISI 600 BİNİ GEÇEN HADİS….
MURSELÂT - 50
‘’Fe bi eyyi HADİSİN ba’dehu yu’minûn/Artık bundan sonra hangi hadise/söze iman edecekler?’’
Kureyşli Muhammed ,Allah tarafında kendisine indirilen Kuran’ı tastamam tebliğ ederek elçilik görevini yerine getirmiştir.Elçi tastamam ve apaçık olan Kuran’ı bize bildirmiştir.Kuran’ın Elçi tarafından açıklanmaya ihtiyacı yoktur.Çünkü Kuran’ı açıklayan Allah’tır.
ENAM 105
‘’İşte “sen ders almışsın desinler diye ve bilen bir topluma da iyice açıklayalım diye ayetleri ayrıntılı olarak ortaya koyuyoruz.’’
İlk tebliğden bu güne kadar vahy’e muhattap olan her insanın Kuran’ı anlaması ve uygulaması için gereken tek şey ;onun kendisine mucizevi bir peygamber tarafından açıklanması,anlatılması ve uygulamasının ayrıntılı olarak gösterilmesi değildir.İnsana tek gereken şey doğru söylediğinden emin olunan ve buna karşılık kimseden bir şey istemeyen bir adam tarafından birilerinin çıkarı doğrultusunda değiştirilmeden tebliğ edilmesi ;insanın bu tebliğyi kendisinden istendiği gibi ‘’OKU’’ması ve ‘’AKLINI KULLANARAK’’ anlaması ve doğru yolu bulmasıdır.Gerçek İSLAM ın mucizevi bir peygamberi yoktur,ayı ikiye bölmez,küçük yaşta kızlara şehvet duymaz,göge çıkıp Allah ile konuşamaz,Mekke’den Kudüse bir anda gidemez,Gerçek İSLAM’da abdesti,namazı ,ne tarafa dönerek uyunması gerektiğini,tuvalete nasıl gidilmesi gerektiğini ,nasıl su içileceğini ve yemek yenileceğini nasıl sakal bırakılacağını anlatan bir örnek peygamberde yoktur.Gerçek İSLAM ın peygamberi 600 bin sözden oluşan ‘’Dini bir kaynak’’ ve binlerce Hurafemiras bırakmamıştır ama Kendisine indirilen vahy’i hiçbir çıkar grubundan etkilenmeden hiçbir ekleme çıkarma yapmadan dosdoğru tebliğ etmiş ve bunun karşılığında Allah’ın lütfundan başka hiçbir karşılık beklememiştir.Bugün bıraktığı dosdoğru DİN;hadisi,sünneti ve tüm detayları ile 114 ayetten oluşan KURAN’I KERİM in içindedir,İman etmek için başka bir söz aramaya gerek yoktur.Allah’ın ipine tutunmak isteyenleri ilk ayeti ile kendisine çağırmaktadır: Ikra’bismi rabbikellezî halak/OKU YARATAN RABBİNİN ADINA..
Bu Rabbin elçi tarafından iletilen mesajıdır,insana gereken herşey tastamam ve apaçık içindedir.Bundan sonrasında zorlama yoktur dileyen Rabbine döndürüleceğine emin olarak dilediği yoldan gitsin…
’’ Muhakkak ki bütün bu anlatılanlar, bir uyarı ve öğüttür. Öyleyse dileyen Rabbine giden doğru yolu tutar’’İNSAN 29’

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SURYA NAMASKARA (GÜNEŞİ SELAMLAMA) –Hinduizm / NAMAZ(ATEŞİ SELAMLAMA) -Meccusilik-

‘’Kime secde(itaat) ettiğini bilmemek’’ ‘’ Onun ve kavminin, Allah'ı bırakıp güneşe secde ettiklerini gördüm. Şeytan, kendilerine yaptıklarını süslü göstermiş de onları doğru yoldan alıkoymuş ’’NELM 24 Güneş ,dünyadaki canlılık ile olan doğrudan ilişkileri sebebi ile ‘’insan ‘’denen varlığın çevresindeki nesnelere anlamlar yüklemeye başlamasından ve aralarındaki ilişkileri çözümlemesinden itibaren önemli bir varlık konumuna gelmiştir.Avcılık ve Tarıma dayalı toplumlarda doğanın canlanma ve ölme zamanları mevcut hayvan popilasyonunu ve hasat evrelerini doğrudan etkilemesi ,sözkonusu durumların ise doğrudan ‘’Güneş’’ ile olan bağlantısı gerek avcı gerekse tarım toplumlarının güneş ile yakın bir ilişki içinde olmasını sağlamıştır.Doğadaki sebep-sonuç ilişkisinin farkında olan ancak yetesiz bilimsel anlamda gelişmemişliği nedeni ile bu durumlara mantıklı bir açıklama getiremeyen insan zaman içinde rasyonel olarak cevap veremediği sorulara irasyonel cevaplar bularak manevi açıda

Hayvanların Kulaklarını Yarmak ve SÜNNET(HITAN)

CİNSEL ORGANIN UCUNUN KESİLMESİNİ EMREDEN BİR YARATICIYA İNANMAK Yıllık milyonlarca Türk Lirasına ulaşan sünnet düğünü sektörü,operasyon başına binlerce lira alan ''sünnetçiler'',operator doktorlar ve özel hastaneler;süslü püslü tören kıyafetleri ;kim olduğunun bile farkına varamadığı küçücük yaşında yaratıcısının cinsel organının ucunun kesilmesini emrettiğini düşünen bir çocuk; Size Allah'ın yarattığını değiştirme hakkını veren kimidir? ''Lekad halaknel insâne fî ahseni takvîm'' Biz insanı en güzel biçimde yarattık.Tin 4 ''Allah, şeytana lânet etti. Ve şeytanşöyle dedi: "Ben mutlaka, Senin kullarından belli bir nasip edineceğim. ''Ve onları mutlaka dalâlette bırakacağım. Ve onları, mutlaka emaniyyeye (kuruntuya) düşüreceğim ve mutlaka onlara emredeceğim. Böylece onlar, mutlaka DAVARLARIN KULAKLARINI KESECEKLER ve onlara emredeceğim, öyle ki mutlaka, ALLAH'IN YARATTIĞINI DEĞİŞTİRECEKLER. Ve kim, Allah'tan

SALAT ,İKAME-İ SALAT & İNFAK

‘’Malları ve canları ile Allah yolunda mücadele edenler; işte onlar, onlar sadıklardır.’’ Hucurat 15 Allah katında din(yaşam sistemi) ‘’Allah katında din, ancak İslâm dinidir.’’Ali İmran 19 ;Din insanın ve bununla bağlantılı olarak insanın içinde yaşadığı toplum tarafından uygulanan yaşam sistemidir,zaman içinde oluşturulmuş değerler ile belirlenen sosyo-ekonomik yapıdır.Bu sosyo ekonomik yapı toplum tarafından oluşturulan normlarla kontrol edilmekte devamlılığı sağlanmaktadır.Bugün temelinde ‘’özel mülkiyet’’ bulunan sosyo-ekonomik yapı, insanlığın dinini(yaşam sistemini) oluşturmaktadır,sahip olduğu güç ile doğru orantılı olarak özel mülkiyet hakkını pekiştiren mekanizmalar oluşmakta bu hakkın ‘’likit bir halde’’ hareketini sağlayan ‘’parasal sistem’’ sayesinde insanların emeklerinin amacı özel mülkiyetini daha çok arttırmak olmaktadır.İnsanlar tarafından oluşturulan devletlerin temeli ‘’özel mülkiyetin güvenliğinin ve meşruiyetinin’’ sağlanması haline gelmiştir.Milyonla