Ana içeriğe atla

MÜŞRİK

DİLİYLE İKRAR ELİYLE İNKAR EDEN "GERCEK MÜSRIK" BIZ DEGİL MİYİZ?
Şirk sadece manevi inançlar ile ilgili bir kavram degildir,Allah'in yaninda baska bir ilah'a yada Allah'a yaklastiracagi dusunulen baska bir unsura manevi olarak yonelmenin otesinde şirk Allah dışında hukum koyucu otoritelere Allah'in emirleri aleyhine olarak taabi olmak onlarin yonetimi altinda, bilincli olarak Allah'in sınırlarini ihlale yardimci olmaktir.
Zenginligine zenginlik katan bundan infak etmeyen kendisini digerleriyle esitlemek icin bagista bulunmayan adamin yaninda calismak ona üç kuruş maaş uğruna destek sağlamak Şirktir.
Faiz uzerinden para kazanana hizmet etmek,o faizin yemenin haram oldugunu bilerek buna bellirli bir cikar karsiliginda yardimci olmak Şirktir.
Halkina zulm ettigi apacik bir devlete her ne makamda olursa olsun dunyadan birazda olsa faydalanmak ugruna hizmet etmek Şirktir.
Ticarette eksik olcup tartan, insanlara kazık atan bir yerde bile bile calismak Şirktir.
Halkin olani gozlerinizin önünde haksiz yere yiyen partiye oy vermek Şirktir
İckiye kumara zinaya saplanmis insanlarla guzel vakit gecirmek ugruna arkadaslik kurmak onlarin yaninda yer almak Şirktir.
İman etmek Allah'a güvenmektir,Mumin Allah'a guvenen ve bu guven uzerine yasamini sekillendirendir.Allah'in kitabinda yasaklanan davranislarin yapilmasini emreden insanlara, kurumlara yada unsurlara maddi veya manevi bir karsilik ile hizmet etmek destek vermek;Allah disinda bir guce boyun eğmektir,teslim olmaktir.Bugun insanoglunun en buyuk korkusu "fakirlik"tir.İnsan dini belirli bir rituelle hapsetmis ve yaraticisini hayatinin disina atmistir.Bugun kimse altini gumusu mali mulku biriktirenin yaninda calistigi icin bir sucluluk duymamakta aldigi uc kurus maasi az bularak Allah'i haksizlikla suclamaktadir.Kimse Allah'im herkes esit olsun ac acik yoksul kalmasin diye dua etmemekte, Allah'im benim digerlerinden ne eksigim var bende onlar gibi degilim demektedir.
Ortada bir adaletsizlik vardir,ama bunun sebebi bizi yaratan degil.Kendini yaratani unutup mal mulk biriktirme sevdasina dusmus ac gozluler ve onlara "Seytanin bizi tehdit ettigi fakirlikten" korkarak hizmet eden BİZLERİZ.
Bizler Allah'tan kormayan adamlariz,polisten korkanlariz biz, patronlarimizdan,bizi yoneten mudurlerden,devlet dairesinde oturan memurun yazacagi cezadan, devletin bizi atacagi hapisten,birseyi yaparken tanimadigimiz insanlarin ne diyeceginden bile korkariz biz.Ama bizi yarattigina inandigimizi iddaa etigimiz "yerlerin ve goklerin mulku Ona ait olan Allah'tan KORKMAYIZ.
Birazdan mesai başlayacak ve bizler birilerinin "Allah'in olan mulku sahiplenmesine" "Altini ve gumusu(parayi) biriktirmesine""Yetimin ve yoksulun hakki olan nimetlerin haksiz olarak bolusturulmesine " üç kurus icin gidip yardim edecegiz Allah'in ayetlerini satacagiz.Allah'tan korkmadigimizi ona ragmen bu isleri bile bile. yaptigimizi gidip ispat edecegiz,sonra bize sorduklarinda,Elhamdulillah Muslumanin(Allah'a teslim olanim)diyecegiz bizler gercekten MÜŞRIK olan Şirk koşanlarin ta kendisi degil miyiz?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SURYA NAMASKARA (GÜNEŞİ SELAMLAMA) –Hinduizm / NAMAZ(ATEŞİ SELAMLAMA) -Meccusilik-

‘’Kime secde(itaat) ettiğini bilmemek’’ ‘’ Onun ve kavminin, Allah'ı bırakıp güneşe secde ettiklerini gördüm. Şeytan, kendilerine yaptıklarını süslü göstermiş de onları doğru yoldan alıkoymuş ’’NELM 24 Güneş ,dünyadaki canlılık ile olan doğrudan ilişkileri sebebi ile ‘’insan ‘’denen varlığın çevresindeki nesnelere anlamlar yüklemeye başlamasından ve aralarındaki ilişkileri çözümlemesinden itibaren önemli bir varlık konumuna gelmiştir.Avcılık ve Tarıma dayalı toplumlarda doğanın canlanma ve ölme zamanları mevcut hayvan popilasyonunu ve hasat evrelerini doğrudan etkilemesi ,sözkonusu durumların ise doğrudan ‘’Güneş’’ ile olan bağlantısı gerek avcı gerekse tarım toplumlarının güneş ile yakın bir ilişki içinde olmasını sağlamıştır.Doğadaki sebep-sonuç ilişkisinin farkında olan ancak yetesiz bilimsel anlamda gelişmemişliği nedeni ile bu durumlara mantıklı bir açıklama getiremeyen insan zaman içinde rasyonel olarak cevap veremediği sorulara irasyonel cevaplar bularak manevi açıda

Hayvanların Kulaklarını Yarmak ve SÜNNET(HITAN)

CİNSEL ORGANIN UCUNUN KESİLMESİNİ EMREDEN BİR YARATICIYA İNANMAK Yıllık milyonlarca Türk Lirasına ulaşan sünnet düğünü sektörü,operasyon başına binlerce lira alan ''sünnetçiler'',operator doktorlar ve özel hastaneler;süslü püslü tören kıyafetleri ;kim olduğunun bile farkına varamadığı küçücük yaşında yaratıcısının cinsel organının ucunun kesilmesini emrettiğini düşünen bir çocuk; Size Allah'ın yarattığını değiştirme hakkını veren kimidir? ''Lekad halaknel insâne fî ahseni takvîm'' Biz insanı en güzel biçimde yarattık.Tin 4 ''Allah, şeytana lânet etti. Ve şeytanşöyle dedi: "Ben mutlaka, Senin kullarından belli bir nasip edineceğim. ''Ve onları mutlaka dalâlette bırakacağım. Ve onları, mutlaka emaniyyeye (kuruntuya) düşüreceğim ve mutlaka onlara emredeceğim. Böylece onlar, mutlaka DAVARLARIN KULAKLARINI KESECEKLER ve onlara emredeceğim, öyle ki mutlaka, ALLAH'IN YARATTIĞINI DEĞİŞTİRECEKLER. Ve kim, Allah'tan

SALAT ,İKAME-İ SALAT & İNFAK

‘’Malları ve canları ile Allah yolunda mücadele edenler; işte onlar, onlar sadıklardır.’’ Hucurat 15 Allah katında din(yaşam sistemi) ‘’Allah katında din, ancak İslâm dinidir.’’Ali İmran 19 ;Din insanın ve bununla bağlantılı olarak insanın içinde yaşadığı toplum tarafından uygulanan yaşam sistemidir,zaman içinde oluşturulmuş değerler ile belirlenen sosyo-ekonomik yapıdır.Bu sosyo ekonomik yapı toplum tarafından oluşturulan normlarla kontrol edilmekte devamlılığı sağlanmaktadır.Bugün temelinde ‘’özel mülkiyet’’ bulunan sosyo-ekonomik yapı, insanlığın dinini(yaşam sistemini) oluşturmaktadır,sahip olduğu güç ile doğru orantılı olarak özel mülkiyet hakkını pekiştiren mekanizmalar oluşmakta bu hakkın ‘’likit bir halde’’ hareketini sağlayan ‘’parasal sistem’’ sayesinde insanların emeklerinin amacı özel mülkiyetini daha çok arttırmak olmaktadır.İnsanlar tarafından oluşturulan devletlerin temeli ‘’özel mülkiyetin güvenliğinin ve meşruiyetinin’’ sağlanması haline gelmiştir.Milyonla